Medisch Rekenen

Medisch rekenen

Beschikbaar in verschillende varianten

De scholing Medisch rekenen helpt deelnemers om de rekenvaardigheid te trainen. Cursisten leren rekenen met onder meer volume, procenten, tabletten, zuurstof en vloeibare medicatie. Verzorgenden en verpleegkundigen krijgen uitleg en oefeningen met behulp van situaties uit de praktijk.

Medisch rekenen is een belangrijke vaardigheid voor zorgverleners. Verzorgenden en verpleegkundigen komen dagelijks in aanraking met situaties waarin rekenvaardigheid van pas komt. Dit kan gaan om het berekenen van de druppelsnelheid van een infusie of sondevoedingspomp, het toedienen van zuurstof of het verstrekken van medicatietabletten. Aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden oefenen deelnemers met hun rekenvaardigheid.

Na het succesvol afronden van de cursus krijgen deelnemers het certificaat Medisch rekenen van Bijscholing Gezondheidszorg.

Welke variant kiest u?

Bij deze variant volgen deelnemers de training via e-learning. Eventueel kunnen zij aanvullend nog een dagdeel scholing volgen.

  • E-learning m.b.t. rekenvaardigheid voor verzorgenden en verpleegkundigen, verzorgd door Bijscholing Gezondheidszorg en TVOsolutions;

De e-learning is geaccrediteerd voor 2 punten.

Bij deze variant volgen deelnemers de scholing klassikaal.

  • Klassikale training waarin de rekenvaardigheid rond de belangrijkste thema’s uit de dagelijkse praktijk wordt behandeld. Deelnemers oefenen met herkenbare voorbeelden.

Meer informatie over de scholing Medisch rekenen? Laat je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.